Kläder för större kroppar

3423545-flirtacious-woman-showing-off-her-leg

För dig som har en större kropp, kan shopping kännas drygt och tråkigt. Det är svårt att hitta kläder man trivs med. Våra grundtankar kring detta kanske hjälper dig på vägen till att få roligare shoppingrundor.

Mellan två storlekar

Många av oss är mellan två storlekar. När det kommer till vissa plagg behöver man en storlek och ett annat plagg kräver att man går upp eller ned en storlek. Generellt sätt brukar man säga att är man mellan två storlekar, ska man ta den större. Man håller aldrig en konstant vikt, även om vågen säger det. En stor middag, hormoner och mediciner kan påverka din vikt och då är det bra om det finns lite mer rum i byxorna eller tröjan för dessa tillfällen.

Hitta kläderna online

Om du går in på nätet kan du hitta butiker som är speciellt inriktade på XL kläder och uppåt. Där är de sydda för större personer redan från början, istället för att bara lägga till några centimeter på ett standardplagg. Du får oftast en rymligare passform och om kläderna är designade för större människor kommer de sitta bra, medan kläder som är designade för personer med storlek 38 kanske sitter tajt eller konstigt för dem som är storlek 44 och uppåt.

Passformen räknas

Och apropå passformen, vi kan inte upprepa oss för mycket hur viktigt det är att plaggen sitter rätt. Ett bar byxor ska inte vara en kamp att stänga: det kommer bara att trycka ut magen. En skjorta ska inte spänna över bröstet: risken finns att några knappar till slut ryker. En kjol ska inte hasa sig upp över låren: då är den för tajt och du går gå med rumpan bar. Och en t-shirt ska falla rakt över dina höfter, inte dra ihop sig som om de hade snörning i slutet. Passformen gör att kläderna känns mer bekväma. Du behöver inte gå och dra och rätta till plaggen hela dagen. Och när man köper för sin vikt får man oftast ett bättre resultat.